Opis
Što je Omega-3?
Omega-3 masne kiseline su esencijalne masne kiseline s nizom pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje, a dobivene su iz ribljeg ulja. Tijelo zahtijeva omega-3 masne kiseline za normalnu funkciju organizma, a one igraju vitalnu ulogu u održavanju zdravlja živčanog i imunološkog sustava. Omega-3 se prirodno nalaze u ribi i ribljem ulju te ostalim morskim organizmima, no današnja zapadnjačka prehrana je većinom siromašna morskim namirnicama zbog čega se preporučuje dodatna suplementacija.
Koje su zdravstvene prednosti Omega-3?
Omega-3 sadrži visoke razine dvije esencijalne masne kiseline: eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA). Jedno posluživanje (2 kapsule) pruža 360 mg EPA, 240 mg DHA i 10 mg vitamina E. EPA i DHA u brojnim su istraživanjima pokazale da osiguravaju zdravu funkciju srca i mozga. Nadalje, mogu smanjiti razinu masnih kiselina u krvi kako bi omogućile kontrolu tjelesne mase i gubitak potkožnog masnog tkiva. Vitamin E je snažan antioksidans i pomaže u zaštiti stanica od štetnih slobodnih radikala koji nastaju uslijed intenzivnog treninga. Omega-3 masne kiseline sudjeluju u ljudskom razvoju od samoga početka: od razvoja fetusa, do održavanja kardiovaskularnih funkcija i sprječavanja razvoja Alzheimerove bolesti, koja najčešće nastupa u starijim godinama.