SASTOJCI:
- 2 jaja
- 5 grama kakaa
- cimeta po želji
- 5g vanilin šećer ili drugi zaslađivač
- kokosovo ulje
DODACI:
- 30g kikiriki maslac crunchy
- 5g čokoladni topping
- voće po izboru
PRIPREMA:
U posudi ručno izraditi dva jaja, kakao, cimet i zaslađivač. Smjesu izliti na prethodno zagrijanu tavu na koju je dodano nekoliko kapi kokosovog ulja.
Smanjiti vatru, a tavu poklopiti poklopcem i ostaviti tako nekoliko minuta. Kada sav tekući dio prijeđe u kruto stanje, palačinka je gotova.
Važno je da je vatra slaba kako palačinka ne bi zagorjela, a poklapanjem se omogućuje lakše i brže pečenje bez potrebe da se palačinka okreće na drugu stranu koja još nije pečena.
Palačinka dobiva odličan okus u kombinaciji s kikiriki maslacem te preljevom od čokolade. Osobno sam dodala i bobice aronije, a možete iskoristiti i šumsko ili koje drugi voće. Dodatke birajte po vlastitim preferencijama.
Jedna ovakva palačinka, bez dodataka, sadrži oko 20g proteina, 6g ugljikohidrata i 12g masti.

